Ελληνικά

Δεν φοβάμαι το Κακό


Καθώς η Αμερική παλεύει με τις δυνάμεις του σκότους που προσπαθούν να μας υπνωτίσουν με την αποχαυνωτική εμπορική ψυχαγωγία και τα ψεύτικα νέα όσο προετοιμάζουν την τελική επίθεση τους σε όλους τους διακυβερνητικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, η Ελλάδα είναι αυτή που βρίσκεται στο μυαλό μου, πάνω από όλα.

Στην Ελλάδα έγιναν τα πρώτα βήματα προς μία διάφανη και ηθική μορφή διακυβέρνησης με βάση τις επιστημονικές και μεταφυσικές αρχές που εμφανίστηκαν στην αρχή της καταγεγραμμένης ιστορίας, προσφέροντας μία νέα δυνατότητα σε όλους τους ανθρώπους να γίνουν πολίτες, να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, και για την ανθρωπότητα να προχωρήσει πέρα από ένα σύστημα διακυβέρνησης που βασίζεται στην κληρονομικότητα και στις κρυφές πρακτικές.

Επίσης, η Ελλάδα ήταν το μέρος όπου εμφανίστηκαν για πρώτη φορά εκπαιδευτικές ακαδημίες που παρότρυναν τους ανοιχτούς διαλόγους και την επιστημονική διερεύνηση, σε αντίθεση με την ασαφή μετάδοση κρυφών διδαχών και μυστικιστικών θρησκευτικών πρακτικών.

Η Ελλάδα προωθούσε την επιστήμη, τους νόμους και την διαφάνεια από την αρχαία εποχή.

Η ανθρωπότητα βρίσκεται ξανά μπλεγμένη σε μία μάχη ενάντια στις σκιές, με σκοτεινές και ανεξήγητες δυνάμεις που απευθύνονται στους σκοτεινότερους αγγέλους μέσα στις ψυχές μας. Η Αμερική χρειάζεται να μάθει και πάλι από την Ελλάδα πώς το λογικό μυαλό μπορεί να επιδιώξει την διακυβέρνηση με βάση την επιστήμη και την ηθική φιλοσοφία και ότι μπορούμε, ακολουθώντας την αξιοσέβαστη Ελληνική παράδοση, να απελευθερωθούμε από τις δυνάμεις της άγνοιας και της απληστίας, της αρρωστημένης αυτολατρείας και του ναρκισσισμού, και να συνειδητοποιήσουμε τις πραγματικές δυνατότητες της ανθρωπότητας.

Δεν μας απασχολούν οι συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου, ή οι πωλήσεις όπλων, ή οι ανταλλαγές νομισμάτων, ή τα επενδυτικά σχέδια φιλελευθεροποίησης ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα. Θέλουμε οι πολίτες της Ελλάδας και οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών να συνεργαστούν έτσι ώστε να δημιουργήσουν έναν νέο πολιτισμό φωτός και λογικής και κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας, εμείς, οι Αμερικάνοι έχουμε τόσα πολλά να μάθουμε από την Ελλάδα και τις ευγενείς παραδόσεις της.

Επισκέφτηκα την Ελλάδα όταν ήμουν 15 ετών και ταξίδεψα μόνος μου με το λεωφορείο για να συναντήσω τον πατέρα μου, ο οποίος περνούσε το καλοκαίρι σε ένα μικρό χωριό που λεγόταν Πλάκα, κοντά στο Λεωνίδιο, στην περιοχή της Πελοποννήσου.

Η διαδρομή σε αυτούς τους υπέροχους λόφους της Ελλάδας που με οδήγησαν εκεί, και οι τρεις εβδομάδες που πέρασα σε αυτό το μικρό χωριό, άλλαξαν την ζωή μου. Ο τρόπος με τον οποίο οι Έλληνες ζούσαν σε αρμονία με την φύση, διατηρώντας την βαθιά σύνδεση τους με τους προγόνους τους, μέχρι τον Αριστοτέλη και τον Αισχύλο , μου έδειξε πως είναι δυνατή η ύπαρξη εκπαίδευσης, κυβέρνησης και πολιτισμού χωρίς τον καταναλωτισμό και των ναρκισσισμό, χωρίς την “αυτολατρεία” και τους ατελείωτους πολέμους, που βίωσα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τώρα, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία, προσκαλώ ξανά τους Έλληνες να παίξουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, όχι μόνο όσον αφορά την επίλυση μικρών πολιτικών προβλημάτων, αλλά και για την επαναφορά των καλύτερων πτυχών του ανθρώπινου πολιτισμού και την απελευθέρωση μας από αυτή την σκοτεινή περίοδο – όπως έχετε κάνει και στο παρελθόν.

Ανακοίνωσα την πρόθεση μου να κατέβω υποψήφιος για Πρόεδρος τον Φεβρουάριο (2020). Έδωσα ομιλίες, συνάντησα άλλους Αμερικάνους, ειδικά αυτούς που υποφέρουν από τις συνέπειες της βαθιάς ηθικής σαπίλας στην χώρα μας. Με την συνεισφορά τους, με την βοήθεια τους, άρχισα να σχεδιάζω μία θετική πορεία για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα μέλλον στο οποίο θα μπορέσουμε να απομακρυνθούμε από την επικίνδυνη κουλτούρα του καταναλωτισμού, της εξαγωγής και του ατελείωτου πολέμου που έχει μολύνει το κράτος σαν ένας φρικιαστικός ιός που έχει ενισχυθεί από επικίνδυνα παράσιτα.

Λίγοι από τους απόφοιτους του Yale και του Harvard με τους οποίους είχα σχέσεις, τους ανθρώπους που ήταν συνάδελφοι μου όταν ξεκίνησα αυτή την καριέρα, είναι πρόθυμοι να αναρωτηθούν εάν οι άλλοι “υποψήφιοι” έχουν τα απαραίτητα προσόντα για να γίνουν πρόεδρος, ή εάν αυτές οι εκλογές, ή οι προηγούμενες, δεδομένης της εκτεταμένης παραποίησης των ψήφων και τις παραπλανητικές αναφορές όσον αφορά τα θέματα, αξίζουν να αποκαλούνται καν εκλογές. Απλά αγνόησαν τις προσπάθειες μου.

Αλλά οι εργαζόμενοι που συναντάω, αυτοί με τους οποίους συνεργάζομαι, καταλαβαίνουν για τι πράγμα μιλάω. Γνωρίζουν πως ήμουν άνεργος από τον Ιανουάριο, πως με έδιωξαν από το σπίτι μου, και πως η σύζυγος μου αρρώστησε βαριά από το τραύμα που υπέστη προσπαθώντας να στηρίξει την οικογένεια μας. Γνωρίζω για τι πράγμα μιλάνε γιατί το βίωσα και εγώ.
 
Εάν δεν υπάρχουν εκλογές στις οποίες κάποιος σαν εμένα μπορεί να είναι υποψήφιος, μπορεί να έχει μία ευκαιρία να ασχοληθούν μαζί του τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τότε δεν είναι εκλογές αλλά μία εντυπωσιακή απάτη.

——————————————–

Παρουσίαση του Emanuel Pastreich

Ο Emanuel Pastreich εμφανίστηκε τις τελευταίες δύο δεκαετίες ως η κυρίαρχη φωνή για μία λογική Αμερικάνικη πολιτική με διπλωματία και ασφάλεια, με βασική εστίαση στο κλίμα και την κατάρρευση και της βιοποικιλότητας, τις καταστροφικές επιπτώσεις της νέας τεχνολογίας στην ανθρώπινη κοινωνία, την ραγδαία αυξανόμενη συγκέντρωση πλούτου, και τον παγκόσμιο ανταγωνισμό εξοπλισμών.

Απαιτεί να επιστραφούν τα τρισεκατομμύρια που δόθηκαν σε εταιρείες τον τελευταίο χρόνο, όμιλοι όπως η Amazon και το Facebook να λειτουργούν ως ρυθμιζόμενοι συνεταιρισμοί, και να κατασχεθούν αμέσως τα περιουσιακά στοιχεία των εταιρειών ορυκτών καυσίμων και να κατηγορηθούν οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές τους για την εγκληματική ενέργεια όπου παρουσίασαν ψευδή στοιχεία στην κυβέρνηση και στον κόσμο σχετικά με την κλιματική αλλαγή.


Ένας ειδικός στην Ασία που μιλάει άπταιστα Κορεάτικα, Ιαπωνικά και Κινέζικα, ο Pastreich ξεκίνησε την καριέρα του ως καθηγητής στο University of Illinois, Urbana-Champaign το 1998. Αυτή την στιγμή εργάζεται ως πρόεδρος του Ασιατικού Ινστιτούτου, ένα επιστημονικό επιτελείο που εστιάζει στην διπλωματία, την ασφάλεια και την τεχνολογία και βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, στην Σεούλ, στο Τόκιο και στο Χανόι.