magyar nyelv

Nem félek a gonosztól

“Nem félek a gonosztól”

 A 2020-as elnökválasztási kampány közepén, a felhajtás káoszában és korrupcióval mérgezve, egyetlen jelölt lépett előre, hogy rendíthetetlen tudományos pontossággal bemutassa a társadalmunkon eluralkodó romlást. Emanuel Pastreich kijelentette, hogy csak egy független jelölt töltheti be az elnöki pozíciót, tekintettel arra, hogy a politikai pártok összeomlanak és háborús bűnszövetkezetekké alakulnak. Nemzetünk átalakítására vonatkozó konkrét tervét olyan fennkölt beszédek sorában tárja elénk, amelyek feltételezik, hogy cselekvőképes polgárok vagyunk, nem csak passzív fogyasztók.

 Pastreich nem egy személyre vagy csoportra hárítja a felelősséget, de azt tanácsolja, hogy térjünk vissza az Alkotmány szelleméhez, és Frederick Douglasshoz, illetve Abraham Lincolnhoz hasonlóan keressük meg a jó kormányzás etikai alapjait, amelyeket sekély sírba temettek a PR-cégek, befektetési bankok, valamint seregnyi politikus és önjelölt szakértő.

Ez a könyv olyan beszédek sorozatából áll, amelyeket Emanuel Pastreich az Egyesült Államok független elnökjelöltjeként mondott, miután először bejelentette, hogy 2020. februárjában indulni kíván a választásokon. Beszédeket mondott, találkozott amerikai honfitársakkal, különösen azokkal, akik a súlyos erkölcsi romlás következményeinek elszenvedői hazánkban.

Hozzájárulásukkal és segítségükkel belekezdett egy pozitív irány kidolgozásába az Egyesült Államok számára, egy olyan jövőben, amelyben eltávolodunk attól a veszélyes fogyasztási, kitermelési és végtelen háborús kultúrától, amely borzalmas vírusként fertőzte meg a nemzetet és amelyet veszélyes élősködők erősítettek fel.

Emanuel Pastreich az elmúlt két évtizedben a hatékony amerikai diplomácia és biztonságpolitika szószólójaként jelent meg. Középpontba állítja az éghajlat és a biodiverzitás összeomlását, az új technológia katasztrofális hatását az emberi társadalomra, a vagyon exponenciális koncentrációját és globális fegyverkezési versenyt.

Pastreich arra törekszik, hogy megújítsa az internacionalizmus hagyományait, és Franklin D. Rooseveltet valamint Adlai Stevensont követi írásaiban és beszédeiben.

Követeli, hogy a vállalatok fizessék vissza az elmúlt évben kapott billiókat, az olyan konglomerátumokat, mint az Amazon és a Facebook, szabályozott szövetkezetekként működtessék, és a fosszilis tüzelőanyaggal foglalkozó vállalatok vagyonát haladéktalanul foglalják le, tulajdonosaik és tisztviselőik ellen pedig emeljenek vádat az éghajlatváltozással kapcsolatos hamis információk a kormány és az emberek elé terjesztésének bűncselekménye miatt.

Ázsia- szakértőként, aki folyékonyan beszél koreai, japán és kínai nyelven, Pastreich 1998-ban kezdte pályafutását az Illinoisi Egyetem (Urbana-Champaign) professzoraként. Jelenleg az Asia Institue, a Washington DC-ben, Szöulban, Tokióban és Hanoiban található szakmai műhely elnöke, amelynek középpontjában a diplomácia, a biztonság és a technológia áll.

Emanuel dédapja, Emanuel Cohen, kisfiúként érkezett szüleivel New York városába, Magyarországról, egy kis Budapest melletti faluból. Egymáson kívül semmijük nem volt. Szülei zsidó gazdálkodók voltak Magyarországon és a család nagy része ott maradt. Emanuel kisfiúként egy asztalterítőről szóló történetet hallott édesapjától. A terítőt a nagymama nagy becsben tartotta.  A történet szerint, a háború után a nagymama kíváncsi volt, vajon túlélte-e valaki a családból, ezért levelet írt az óhazába.  Válaszként egy levél, és hozzá csomagolva az asztalterítő érkezett.  Akkor Emanuel nem nagyon foglalkozott a dologgal, de évekkel később érdekelni kezdte, mi lehet a Magyarországon élő családtagjaival és ismét megkérdte édesapját, de addigra ő már elfelejtette az egész történetet és a nagymama, minden családi történet tudója, évekkel korábban elhunyt.